SUPER DAT JE BIJ ONS EEN DETOX CLEANSE GAAT DOEN! OP DEZE PAGINA VIND JE DE AANVULLENDE VOORBEREIDING ZOALS DOOR JUICE MONKEY GEADVISEERD.
VOORBEREIDING OP DE CLEANSE
Om de cleanse zo moeiteloos mogelijk te laten verlopen en je lichaam zoveel mogelijk te ontdoen van afvalstoffen is het advies om zo'n 3 tot 5 dagen voor de start "slechte" voedingsmiddelen te elimineren. Stap over op zoveel mogelijk plantaardige voeding en stop met het eten van slechte vetten, bewerkt voedsel (pakjes), suiker, gluten, zuivel, alcohol, cafeïne (stoppen met koffie geeft hoe dan ook hoofdpijn), frisdranken en dierlijke producten, met name rood vlees, overstappen op vis is een mogelijkheid. Probeer lichter te gaan eten en je eten vers te bereiden zoals maaltijdsalades met avocado, eventueel nog met gerookte kip/vis en bijvoorbeeld quinoa, bruine rijst of zoete aardappel, zelfgemaakte groentesoep, zoals een broccoli/muntsoep, pompoensoep, (koude) avocadosoep, zoete aardappelsoep, een paprikasoep, etc, etc. Andere ideeën zijn gestoomde groenten of licht g ewokt, ontbijten met vers fruit en noten, havermout, boekweit vlokken, rijstwafels met mager beleg, smoothies, etc. Eet tussendoor veel groente en fruit en eventueel zelfgemaakte verantwoorde snacks zonder onnatuurlijke suikers. Start minimaal 2 dagen voor de cleanse met het eten van natuurlijke plantaardige producten en laat alle dierlijke producten staan.

De ochtenden kun je starten met een groot glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen om de afvalstoffen van de nacht weg te spoelen en drink verdeeld over de dag ook ruim voldoende water om te hydrateren en het reinigingsproces in werking te zetten. Mocht je citroen te heftig vinden dan hou je het bij water alleen. Heel belangrijk tijdens de voorbereiding: probeer de juiste balans te vinden, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je niks meer eet en jezelf uithongert. Als je een beetje zoekt op internet kun je een verzameling aan heerlijke (plantaardige)recepten vinden.

Probeer de dagen van de cleanse niet te veel sociale afspraken te plannen, niets is vervelender dan mensen allerlei lekkers te zien eten en drinken, terwijl jij "alleen maar" sapjes drinkt.
Bewaren van de sappen
De sappen zijn 3 dagen gekoeld houdbaar. Ook bestaat de mogelijkheid de sappen in te vriezen. Je kunt de sappen dan de avond van tevoren uit de vriezer halen en in de gootsteen in een laagje koud water gedurende de nacht laten ontdooien. De sappen zet je vervolgens 's ochtends bij het opstaan in de koelkast. Het gembershotje kun je 's ochtends bij het opstaan uit de vriezer halen, dit is een kleiner flesje en in tien minuutjes (eventueel in lauw water) ontdooid.
Stacks Image 1623
Tijdens de Cleanse
Je start de dag na het opstaan met een groot glas (of meerdere) lauwwarm water met het liefst het sap van de halve citroen. Tegen de tijd dat je er zin in hebt neem je als eerste het gembershot. Het gembershot heeft een energie boostende werking, is een natuurlijke pijnstiller, werkt tegen misselijkheid, is ontstekingsremmend en mag zelfs wel de natuurlijke variant genoemd worden van een espresso in de ochtend. Enige verschil...het gembershot voel je wat nabranden in je keel...

Nadat je deze hebt gedronken wacht je ca. een half uurtje voordat je met juice nr 1 begint (nummers staan op het etiket). Drink de juice langzaam en probeer zelfs een beetje te "kauwen" op het sap. Vervolgens laat je tussen de volgende juices zo'n 2 tot 2,5 uur tijd zitten. Mocht je het lekker vinden aan het einde van de dag nog iets warms in je maag te hebben dan kun je de Calming Cashew (nr 6) opwarmen in een pannetje (niet aan de kook brengen).

Je zult tijdens de cleanse behalve de sapjes niets anders drinken dan veel water, het makkelijkste om goed te hydrateren is zo'n 10 minuten voordat je weer met een nieuwe juice begint 1 tot 2 grote glazen water te drinken, (biologische) kruidenthee, kokoswater en eventueel (gistvrije)bouillon. Je kunt zelf ook heel veel "theetjes" maken d.m.v. het trekken van bijvoorbeeld gember (natuurlijke pijnstiller, tegen misselijkheid), verse munt (verkwikkend), citroen, sinaasappel, venkel (rustgevend voor maag en darmen). Groene en zwarte thee raden wij af te drinken, omdat deze cafeïne bevatten.
Extra tips tijdens de cleanse
* hydrateer, hydrateer, hydrateer! :-)

* "kauw" je juices en klok een flesje niet ineens leeg...je mag er gerust 20 minuten over doen.

* ervaar je tussen het drinken van de juices een “hongergevoel”, ga dan na of dit mentaal of lichamelijk is. Tevens kan het een signaal van het lichaam zijn dat je moet hydrateren, waardoor je eigenlijk alleen maar water nodig hebt.

* om het reinigingsproces extra te ondersteunen kun je tijdens de cleanse chlorella (zoetwateralg die extra ontgift) en/of spirulina (zoetwateralg voor ontgiften zware metalen, bevat jodium en eiwitten) nemen. Om het "hongergevoel" tegen te gaan kun je psyllium vezels (stilt hongergevoel en veegt darmen schoon) nemen. Let er op dat deze producten 100% natuurlijk en biologisch zijn en geen vulstoffen bevatten. Psylliumvezels kunnen evt. bij Juice Monkey gekocht worden.

* geef je lichaam zoveel mogelijk rust, een detox is liefde voor je lichaam, doe bijv. yoga om extra afvalstoffen kwijt te raken en maak daarbij wandelingen of ga een eindje fietsen. Zorg behalve frisse buitenlucht ook voor voldoende slaap, geef toe aan eventuele vermoeidheid, ook al is het al om 20.30 uur (die Netflix-serie kun je morgen ook weer verder kijken, probeer ook digitaal te detoxen) En mocht je in de gelegenheid zijn, doe overdag een powernap.

* Last but not least, heb vooral plezier in de cleanse, je bent gestart met een reden!
Opbouw na de Cleanse
Om na de cleanse weer in je (verbeterde) normale ritme te komen is het advies om in ieder geval 's ochtends de eerste paar dagen nog te starten met een groot glas lauwwarm water en het sap van een halve citroen. Voor de eerste "normale" dag ontbijten en het liefst de lunch ook nog een juice/smoothie nemen, mochten de sapjes inmiddels teveel voor je zijn dan kun je ook kiezen voor vers fruit en/of een plantaardige salade. Tijdens het diner een volle maaltijdsalade zonder dierlijke producten (veel bladgroenten, wortel, rode kool, broccoli, avocado, etc met olijfolie, hummus, pesto (zelfgemaakt) citroensap en peper en (himalaya) zout. De tweede dag start je het liefst ook weer met een smoothie/juice en tijdens de lunch een rijke salade, maar nog zonder dierlijke producten. Tijdens het diner kun je dan eventueel kipfilet of gestoomde vis met groenten eten en kun je ook langzaamaan weer beginnen met quinoa, bruine rijst, noten, etc., maar wel met mate, wij adviseren de tweede avond liever een volle zelfgemaakte groentesoep te eten. En last but not least, blijf ook deze dagen nog steeds veel water drinken om het reinigingsproces voort te zetten. Doe deze opbouw van voedingsmiddelen langzaam, het zou zonde zijn als je klachten zoals bijvoorbeeld buikpijn of winderigheid krijgt omdat je meteen te zwaar eet. Tijdens de opbouwdagen kun je tussendoor uiteraard knagen aan komkommer, wortel, radijsjes, selderij, avocado met beetje tomaat, rijstwafel met hummus, etc. etc. laat je fantasie de vrije loop.
Vertrouwende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mocht je nog vragen hebben aarzel niet contact op te nemen.
Stacks Image 1625

SAPLAB JUICE MONKEY - JUICEMONKEY.NL - INFO@JUICEMONKEY.NL - VERSE BIOLOGISCHE RAW JUICES, SMOOTHIES, ICED BOWLS, DETOX, THEE, KOFFIE, SALADE, SOEPEN, HOMEMADE SNACKS EN MEER!

Stacks Image 1538
Stacks Image 1541